Wat is letselschade?
Letselschade is de lichamelijke en geestelijke schade die ontstaat als een persoon bij een ongeval betrokken is geweest. Dit kan gaan om een verkeersongeval, arbeidsongeval, medische fout of misdrijf. Als u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander kan het zijn dat u recht heeft op een schadevergoeding en smartengeld. Als u letselschade heeft opgelopen is het raadzaam om juridisch advies in te winnen over uw situatie. De letselschadespecialisten van ATKA Letselschade informeren u graag over uw situatie en het recht op schadevergoeding. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en wij begeleiden u tijdens het hele proces. Bij ons heeft u direct contact met uw letselschade behandelaar.
Voor meer vragen of advies neem direct contact op via de knop of 085 – 06 06 696 om uw situatie te bespreken met één van onze letselschade specialisten.
Soorten schadevergoeding
Bij het vaststellen van de hoogte van de letselschadevergoeding wordt er gekeken naar de materiële en immateriële schade. Materiële schade is de schade die direct in geld uit te drukken is. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten die u heeft gemaakt vanwege het letsel, de inkomsten die u bent misgelopen, de schade die is ontstaan aan uw eigendommen en de kosten van de huishoudelijke hulp die u vanwege het ongeval moest inschakelen. Ook kan het gaan om toekomstige schade, bijvoorbeeld omdat u vanwege het ongeval minder kunt werken en daarom minder inkomsten heeft en vakantiegeld en bonussen misloopt. De immateriële schade is de schade die niet direct in geld uit te drukken is, het is de emotionele schadevergoeding. Hierbij gaat het om de pijn die u heeft, het verdriet en het verlies aan levensvreugde. Ook kan het gaan om de littekens vanwege het letsel en psychische en lichamelijke klachten. Dit deel van de schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd.
Hoogte letselschade
Omdat de hoogte van de letselschadevergoeding samenhangt met de aansprakelijkheid en de schade die is ontstaan, hangt de hoogte van de letselschade af van allerlei factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de duur van het herstelproces, de kosten die u heeft gemaakt, het verlies van inkomsten, de hoeveelheid pijn die u heeft geleden, de invloed van het letsel op uw dagelijks leven en de invloed op uw geestelijk welzijn.
De Raad is een onafhankelijke en overkoepelende organisatie en bestaat uit partijen die betrokken zijn bij de behandeling van letselschadezaken. ATKA Letselschade volgt de richtlijnen die zijn opgesteld door de Raad.
Lees meer belangrijke informatie:
